Chokoladekage med appelsin
Mad

Chokoladekage med appelsin

8. maj 2013
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: En lækker chokoladekage fyldt med orangesyltetøj - den passer perfekt til dessertbordet

Chokoladekage med orangesyltetøj

Denne chokoladekage tager ca. 25 min at tilberede og skal bages i 30 min. Portionen er til 12 pers.

Det skal du bruge til chokoladekage med orangesyltetøj

175 g mørk chokolade, kakaoindhold på min. 66%
100 g smør
4 æg
125 g rørsukker
125 g mandler
2 spsk kakao
3 spsk appelsinmarmelade
¼ dl piskefløde
Lidt smør til formen
1 springform med randform, diam. ca. 24 cm
Kakao til pynt

LÆS MERE: Chokolade, chokolade og atter chokolade, man kan aldrig få nok. Prøv endnu en chokoladekage, som tilmed ser smuk ud med syltede rabarber på toppen, find opskriften her

Under artiklen finder du 25 skønne opskrifter med chokolade

Sådan laver du chokoladekage med orangesyltetøj

Hak chokoladen groft og smelt den med smørret over et vandbad. Rør jævnligt til en ensartet masse.

Del æggene, og pisk blommerne skummende med 100 g sukker. Rør den smeltede chokoladeblanding i.

Blend mandlerne fint og vend med kakao. Rør det i blandingen sammen med marmelade og piskefløde.

Pisk hviderne næsten stive, tilsæt det sidste sukker og pisk dem helt stive. Vend dem forsigtigt i dejen, og hæld i en smurt form. Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i 30 min.

Afkøl i 5 min., inden den løsnes fra formen og afkøles helt. Drys med kakao og servér.

LÆS MERE: Prøv at lav din egen appelsin-marmelade, det er nemt og smagsforskellen er stor, se opskrift her

25 opskrifter med chokolade

Læs også