
Chokoladekage med appelsin
8. maj 2013Chokoladekage med orangesyltetøj
Denne chokoladekage tager ca. 25 min at tilberede og skal bages i 30 min. Portionen er til 12 pers.
Det skal du bruge til chokoladekage med orangesyltetøj
175 g mørk chokolade, kakaoindhold på min. 66%
100 g smør
4 æg
125 g rørsukker
125 g mandler
2 spsk kakao
3 spsk appelsinmarmelade
¼ dl piskefløde
Lidt smør til formen
1 springform med randform, diam. ca. 24 cm
Kakao til pynt
Under artiklen finder du 25 skønne opskrifter med chokolade
Sådan laver du chokoladekage med orangesyltetøj
Hak chokoladen groft og smelt den med smørret over et vandbad. Rør jævnligt til en ensartet masse.
Del æggene, og pisk blommerne skummende med 100 g sukker. Rør den smeltede chokoladeblanding i.
Blend mandlerne fint og vend med kakao. Rør det i blandingen sammen med marmelade og piskefløde.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt det sidste sukker og pisk dem helt stive. Vend dem forsigtigt i dejen, og hæld i en smurt form. Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i 30 min.
Afkøl i 5 min., inden den løsnes fra formen og afkøles helt. Drys med kakao og servér.