Cheesecake med jordbær
Mad

Cheesecake med jordbær

10. april 2015
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen.
En cheesecake går man aldrig galt i byen med - her får du SØNDAGs kageklassiker, der bare aldrig skuffer.

Cheesecake med jordbær

TID: 20 min. + bagning + Afkøling

Ca. 12 stk.

Det skal du bruge til cheesecake med jordbær:

Bund:

150 g hvid

chokolade

200 g Digestivekiks

100 g mandler

Ostecreme:

3 æg

½ økoappelsin

1 stang vanilje

100 g sukker

500 g mascarpone-flødeost eller anden flødeost

¼ l creme fraiche 18%

Pynt:

½ kg jordbær

Flormelis

Prøv også en klassisk cheesecake, som den serveres på caféerne i New York

Sådan laver du cheesecake med jordbær:

Findel kiks og mandler i en foodprocessor eller hakker.

Smelt chokoladen over vandbad og rør den sammen med mandler og kiks.

Beklæd en bradepande ca. 20 x 30 cm med bagepapir, og pres kikseblandingen godt sammen, så den dækker hele bunden.

Pisk æg, revet appelsinskal og -saft, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig æggesnaps.

Pisk hurtigt flødeost og creme fraiche i.

Hæld ostecremen over bunden i bradepanden og bag den i 35-40 min. ved 150 grader, til cremen er fast.

Sæt din cheesecake koldt til næste dag.

Skær jordbærrene i skiver og læg dem taglagt oven på din cheesecake. Drys med flormelis, skær den i pæne stykker og server.

25 opskrifter med chokolade

Læs også