
Cheesecake med jordbær
10. april 2015Cheesecake med jordbær
TID: 20 min. + bagning + Afkøling
Ca. 12 stk.
Det skal du bruge til cheesecake med jordbær:
Bund:
150 g hvid
chokolade
200 g Digestivekiks
100 g mandler
Ostecreme:
3 æg
½ økoappelsin
1 stang vanilje
100 g sukker
500 g mascarpone-flødeost eller anden flødeost
¼ l creme fraiche 18%
Pynt:
½ kg jordbær
Flormelis
Prøv også en klassisk cheesecake, som den serveres på caféerne i New York
Sådan laver du cheesecake med jordbær:
Findel kiks og mandler i en foodprocessor eller hakker.
Smelt chokoladen over vandbad og rør den sammen med mandler og kiks.
Beklæd en bradepande ca. 20 x 30 cm med bagepapir, og pres kikseblandingen godt sammen, så den dækker hele bunden.
Pisk æg, revet appelsinskal og -saft, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
Pisk hurtigt flødeost og creme fraiche i.
Hæld ostecremen over bunden i bradepanden og bag den i 35-40 min. ved 150 grader, til cremen er fast.
Sæt din cheesecake koldt til næste dag.
Skær jordbærrene i skiver og læg dem taglagt oven på din cheesecake. Drys med flormelis, skær den i pæne stykker og server.