Cannelloni
Mad

Cannelloni med spinat og feta

29. juni 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Pastarør med dejligt snasket grønt fyld er skøn aftensmad. Du kan købe færdige, friske lasagneplader, som er rigtig velegnede. De tørrede cannellonirør er ret svære af finde, men kan også bruges.
30 min2 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • ca. ½ portion frisk hjemmelavet pasta rullet til plader
  • ELLER
  • 1 pakke friske lasagneplader

Fyld

  • 1 lille løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 250-300 g frisk spinat
  • 200 g feta eller ricotta
  • 45 g fintrevet parmesan
  • 1 pæn håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber
  • ½ l mornay-sauce (gerne light)
  • 1 pakke bacon eller parma-skinke i tynde skiver, 100-150 g

Tilbehør

  • blandet grøn salat/tomatsalat

Opskrift - Sådan laver du cannelloni med spinat og feta

  1. Hak løget, og steg det i olivenolie i 1-2 minutter. Tilsæt hakket hvidløg og skyllet spinat. Rør, til det falder sammen. Tag det fra varmen.
  2. Kom det hele i en minihakker/blender, og kør det ret findelt. Bland med parmesan, hakket basilikum og smuldret feta/ricotta.
  3. Krydr med salt og peber, og rør ca. 1 dl af mornay-saucen i, så konsistensen er blød (husk på, at feta er salt i sig selv).
  4. Skær pastapladerne ud i 6 stykker, ca. 20 cm lange, og fordel fyldet herpå.
  5. Rul dem sammen, og læg dem tæt i en smurt ovnfast fad.
  6. Hæld resten af saucen over, og fordel bacon på toppen. Bag dem midt i en 190° varm ovn i ca. ½ time, til de er gyldne.
  7. Lad dem stå i 15 minutter og trække. Servér straks cannelloni med blandet grøn salat/tomatsalat til

Prøv også: Cannelloni med svampe

Læs også