Mad

Burritos med refried beans og søde kartofler

af Louisa Lorang 10. januar 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er burritos med refried beans og søde kartofler. Få opskriften her

REFRIED BEANS:3 dl pintobønner, udblødte i mindst 10 timer1 løg1 fed hvidløg1 laurbærblade1 løg1 fed hvidløg40 g smørlidt olie til stegningstilkene af 1 bundt koriandersalt1 tsk. knust spidskommen

ENDVIDERE:300 g søde kartofler, skrællede og i terningerlidt olie til stegningsaft af 1 limefrugtsalt4 lune tortillaerlidt plukket korianderlidt yoghurt

TILBEHØR:salat af icebergsalat+ 2 avokadoer + limesaftevt. chilisauce

Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne, og skyl dem GRUNDIGT i koldt vand. Kom bønnerne i en stor gryde, og kom vand i, så det dækker. Skræl løg og hvidløg, og skær dem i grove stykker. Kom dem i gryden sammen med laurbærbladet, og lad det koge under låg i 50-60 minutter, til bønnerne er helt møre. Hæld kogevandet fra bønnerne, men gem det. Tag laurbærbladet op, og kassér det. Blend bønner og løg med en stavblender og sammen med ca. 1 dl af kogevandet.

Hak 1 løg og 1 fed hvidløg fint, og smelt smørret på en stor, tung pande med lidt olie. Sautér løg og hvidløg i smørret. Hak korianderstilkene fint, og kom dem på panden. Lad det stege, uden at det tager farve. Kom bønnemósen på, og lad det stege i yderligere 10 minutter. Salt rigeligt, og smag til med spidskommen. Tilsæt evt. lidt mere kogevand fra bønnerne til allersidst. Steg imens de søde kartofler møre i lidt olie på en varm pande. Smag til med limesaft og salt, imens de steger.Smør refried beans på lune tortillaer; fyld søde kartofler i, og top med yoghurt og koriander. Servér straks med salat og evt. god chilisauce til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag