
Mad
Brunsviger med rugmel
7. oktober 2010af Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Jeg har spist mange rugbrødsmadder med smør og brun farin – så her er kagen, der forener det.
75 g smør
2½ dl mælk
50 g gær
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 tsk kardemomme
200 g groft rugmel
250 g hvedemel
2 æbler
150 g brun farin
100 g smør
1 spsk kanel
Prøv også:
Ta' med-kage med rababerkompot Earl Grey kage CupcakesSmelt smørret over lav varme.
Hæld mælken i og afkøl det, til det er fingervarmt.
Rør gæren ud i lidt af mælken og rør resten af mælken, æg, sukker, salt, kardemomme og rugmel i.
Ælt hvedemel i, til dejen er fast og slipper bordet.
Lad dejen hæve lunt og overdækket i ca. 45 minutter.
Rens æblerne og skær dem i små terninger.
Ælt dejen igennem igen og ælt æblerne i.
Rul dejen ud, så den passer i en bageplade, ca. 35x25 cm.
Smelt smør og farin og rør kanel i.
Bred det søde krydrede fyld ud over dejen, og lad kagen hæve i yderligere 20 minutter.
Bag kagen ved 190 grader i ca. 25 minutter.