
Brownies med jordnødder og tranebær
31. august 2015Lækre brownies med jordnødder og tranbær
TID: 45 MIN.
Ingredienser:
250 g smør
250 g mørk
chokolade
4 æg
250 g sukker
175 g mel
25 g kakao
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
50 g saltede
jordnødder
75 g tørrede
tranebær
Evt. bær til servering
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.
Skær smør og chokolade i mindre stykker og hæld det i en lille gryde. Smelt over svag varme og køl helt af.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver og pisk i æggesnapsen.
LÆS OGSÅ: Brownies med chokoladesovs
Hæld den afkølede chokolademasse i dejen og rør sammen.
Hæld dejen i en smurt form, ca. 20 x 30 cm. Fordel jordnødder og tranebær over og pres dem lidt ned i dejen.
Bag kagen i ca. 30 min. – den må gerne være fugtig i midten.
Afkøl på en rist.
Pak den afkølede kage i en plastikpose.
Skær kagen ud og server evt. med friske bær til.