Snobrød - opskrift på nem snobrødsdej og lækkert fyld.
Brød

Snobrød – Få opskriften på en nem snobrødsdej her

af Redaktionen 22. april 2021
Udgivet første gang 23. juni 2011. Foto: Shutterstock
Snobrød over bål er noget af det hyggeligste at lave om sommeren. Her får du en hurtig og nem opskrift på snobrødsdej samt forslag til lækkert fyld.

Findes der noget bedre end snobrød ved bålpladsen i haven eller ved sommerhuset?

Snobrød er en sjov og nem aftensmad, som ungerne elsker – både at lave og at spise. De fleste kan blive enige om, at selve brødet skal være sprødt og gennembagt uden at blive tørt og svedent. Fyldet – eller dyppelsen – derimod kan der være mange holdninger til.

Nogle ønsker at spise snobrødene, som de er. Andre er glade for at putte lidt skinke og ost i dejen. Og så er der dem, der bare foretrækker at dyppe brødene i en klassisk ketchup.

Snobrødsdej - basisopskrift

(12-14 stk. snobrød)

4 dl vand

50 g gær

1 spsk. Salt

1 spsk. Sukker

1 tsk. tørret basilikum

200 g grahamsmel

300 g hvedemel

Snobrødspinde: ca. 1 m lange bambuspinde el. grene, som er afbarkede ca. 20 cm i den ene ende.

Her får du en god basisopskrift på snobrøddej samt forslag til fyld – og så kan I altid selv finde på flere eller justere efter smag og behag.

Snobrød – de perfekte brød kræver øvelse  

Det er på mange måder en kunst at lave de perfekte snobrød, der er gyldne hele vejen rundt og gennembagte i midten.

Med denne opskrift er du sikret et godt udgangspunkt, og derfra handler det blot om tålmodighed og gode gløder. Men skulle snobrødet blive lidt brændt på toppen, så er det ikke dét, der ødelægger hyggen.

Snobrød - sådan laver du snobrødsdej

  1. Lun vandet og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt salt, sukker, basilikum og grahamsmel.
  3. Rør hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hvile tildækket i ca. 1 time.
  5. Ælt dejen godt igennem og form den til 12-14 boller.
  6. Rul hver bolle ud til en lang pølse. Sno en dejpølse omkring snobrødspinden på det afbarkede område. Husk at lukke dejen for enden og tryk den afsluttende ende godt fast til pinden.
  7. Bag snobrødet over bålets gløder og vend det jævnligt. Når brødet lyder hult, når man banker på det, er det færdigt.

Snobrød – 6 forslag til lækkert fyld

Mad-snobrød

  1. Snobrød med feta og oliven. Drys små stykker feta og oliven på dejen, når du kommer til step 6, inden du snor brødet om snobrødspinden. Du kan også eksperimentere med dråber af pesto, små stykker soltørret tomat eller sprødstegt bacon.
  2. Snobrød som fransk hotdog. Kom ketchup, remoulade og en grillet pølse ned i snobrødet, når du trækker brødet af pinden.
  3. Snobrød med skinke og ost. Tilføj skinke og revet ost, når du kommer til step 6.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Søde snobrød

  1. Snobrød med hjemmelavet marmelade. Dryp marmelade ned i hullet, når du trækker brødet af pinden. Du kan også dyppe brødet i syltetøjet.
  2. Chokolade-snobrød. Ælt M&M’s ind i dejen under punkt 5, så du får et lækkert chokoladesnobrød. Det vil helt sikkert være et hit hos børnene.
  3. Kanel-snobrød. Pensl brødene med lidt smeltet smør og drys med kanelsukker inden bagning for snobrød med smag af kanelsnegle.