Brød

Sandwichboller

af Gitte Heidi Rasmussen 21. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
De store sandwichboller er supernemme at lave. Dejen skal bare røres sammen i en skål og sættes i køleskabet natten over. Den bløde dej sættes på bagepladen med to skeer og flyder en anelse ud, så man får nogle store flotte flade boller lige til at flække og fylde efter ønske.

Tid: 10 min. + hævning 12 + 1 time + bagning 15 min.

Prøv også:

Grove, langtidshævede boller Hjemmelavede krydderboller Hurtige boller og snegle Æbleboller

Til 10 stk.25 g gær6 dl kærnemælk2 tsk salt½ tsk sukker1 liter Fuldkornsemmer & spelt mel fra Urtekram eller 5 dl grahamsmel og 5 dl hvedemel.Sesamfrø

1. Rør gæren ud i kærnemælk, tilsæt salt og sukker og rør melet i lidt ad gangen.2. Rør dejen godt igennem, dæk med plastfolie og sæt den til hævning natten over i køleskabet.3. Næste dag: Rør dejen igennem og sæt den med to spiseskeer som store boller på bagepapir på en bageplade. Drys med lidt sesamfrø og lad bollerne hæve lunt 1 time.4. Bag ved 225 grader i ca. 15 min.

Energi pr. bolle: 244 kcal. Fordelt på: protein 14%, kulhydrat 80%, fedt 6%