ostekiks
Brød

Ostekiks med rosmarin

22. januar 2014
af Susanne Palmqvist
Foto:Henrik Freek
Disse ostekiks smager skønt som snacks eller til ostebordet. Rosmarinen kan enten blandes i dejen eller drysses oven på kiksene – så skal de bare pensles med vand først

Ostekiks med rosmarin

(40-50 stk)

INGREDIENSER TIL OSTEKIKS MED ROSMARIN

100 g rugmel 150 g hvedemel 50 g fintrevet frisk parmesan ½ tsk. salt ½ tsk. bagepulver 1-2 kviste frisk rosmarin 120 g koldt smør ca. 1 dl koldt vand   Hvis du kunne lide vores ostekiks, så kan du prøve en lidt mere klassisk version her   Opskrift - sådan laver du små ostekiks med rosmarin   1. Bland rugmel, hvedemel, parmesan, salt og bagepulver i en stor skål. Pluk nålene af rosmarinen, hak dem fint, og bland dem med melblandingen. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen, til det er helt grynet.   2. Tilsæt koldt vand, lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Læg den koldt ½ time.   3. Rul den ret tyndt ud på et meldrysset bord, og prik den tæt med en gaffel. Skær eller stik kiksene ud i ønsket størrelse og facon (brug en klejnespore og få fine takkede kanter). Læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem lysebrune i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter. Køl af på en rist, og læg dem i dåse, når de er helt kolde.    4. Server ostekiksene som snack eller til ostebordet.   TIP: I stedet for rosmarin kan kiksene krydres med hel kommen.  

Læs også