Brød

Ostekiks med rosmarin

Disse ostekiks smager skønt som snacks eller til ostebordet. Rosmarinen kan enten blandes i dejen eller drysses oven på kiksene – så skal de bare pensles med vand først

Ostekiks med rosmarin

(40-50 stk)

INGREDIENSER TIL OSTEKIKS MED ROSMARIN

100 g rugmel
150 g hvedemel
50 g fintrevet frisk parmesan
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
1-2 kviste frisk rosmarin
120 g koldt smør
ca. 1 dl koldt vand
 
Hvis du kunne lide vores ostekiks, så kan du prøve en lidt mere klassisk version her
 
Opskrift - sådan laver du små ostekiks med rosmarin
 
1. Bland rugmel, hvedemel, parmesan, salt og bagepulver i en stor skål. Pluk nålene af rosmarinen, hak dem fint, og bland dem med melblandingen. Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen, til det er helt grynet.
 
2. Tilsæt koldt vand, lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Læg den koldt ½ time.
 
3. Rul den ret tyndt ud på et meldrysset bord, og prik den tæt med en gaffel. Skær eller stik kiksene ud i ønsket størrelse og facon (brug en klejnespore og få fine takkede kanter). Læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem lysebrune i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter. Køl af på en rist, og læg dem i dåse, når de er helt kolde. 
 
4. Server ostekiksene som snack eller til ostebordet.
 
TIP: I stedet for rosmarin kan kiksene krydres med hel kommen.
 
Læs mere om: