Brød

Nordisk focaccia med løg og timian

14. oktober 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Bygmel er en rigtig gammel nordisk meltype, som ikke har været brugt ret meget. Her er den i en nyfortolkning af det italienske focacciabrød, som du kan bage i en bradepande. Der er masser af løg og timian og lidt feta på toppen. Osten kan du springe over

Nordisk focaccia med løg og timian

INGREDIENSER

5 g gær1 l vand750 g fintsigtet øko-bygmel (gerne Skærtoft Mølle)1½ spsk. salt500 g hvedemel

TOPPING4 løg (f.eks. 2 røde og 2 gule)1½ spsk. olivenolie100 g feta, smuldretflagesalt og kværnet peberfrisk timian og/eller persille

Opskrift - sådan laver du nordisk focaccia med løg og timian

1. Rør gæren ud i vand, og pisk bygmel og salt i. Rør hvede-melet i, til du har en blød dej. Kom dejen i en skål, og læg film over. Lad den hæve i 6-8 timer i køleskab. Smør to mindre bradepander godt eller læg bagepapir i.

2. Skær løgene i tynde skiver, og steg dem helt bløde i olie. Steg langsomt i ca. 10-15 minutter, så får de en sødlig smag. Hæld evt. lage fra osten. Skyl og nip timian og persille.

3. Vip dejen ud, og fordel den i formene. Tryk fordybninger i overfladen, og fordel de fleste løg, timian/persille og ost over. Drys med flagesalt og peber. Lad det efterhæve ½ time.

4. Bag brødene på næstnederste rille i en 210° varm ovn i ca. ½ time. Løft brødene ud, og køl af på en rist. Skær dem i firkanter, og flæk dem evt. til sandwich. Rester af de stegte løg smager godt som fyld.

PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt a la Blomsterberg