

Nordisk focaccia med løg og timian
INGREDIENSER
- 5 g gær
- 1 l vand
- 750 g fintsigtet øko-bygmel (gerne Skærtoft Mølle)
- 1½ spsk. salt
- 500 g hvedemel
TOPPING
- 4 løg (f.eks. 2 røde og 2 gule)
- 1½ spsk. olivenolie
- 100 g feta, smuldret
- flagesalt og kværnet peber
- frisk timian og/eller persille
1. Rør gæren ud i vand, og pisk bygmel og salt i. Rør hvede-melet i, til du har en blød dej. Kom dejen i en skål, og læg film over. Lad den hæve i 6-8 timer i køleskab. Smør to mindre bradepander godt eller læg bagepapir i.
2. Skær løgene i tynde skiver, og steg dem helt bløde i olie. Steg langsomt i ca. 10-15 minutter, så får de en sødlig smag. Hæld evt. lage fra osten. Skyl og nip timian og persille.
3. Vip dejen ud, og fordel den i formene. Tryk fordybninger i overfladen, og fordel de fleste løg, timian/persille og ost over. Drys med flagesalt og peber. Lad det efterhæve ½ time.
4. Bag brødene på næstnederste rille i en 210° varm ovn i ca. ½ time. Løft brødene ud, og køl af på en rist. Skær dem i firkanter, og flæk dem evt. til sandwich. Rester af de stegte løg smager godt som fyld.
PRØV OGSÅ: Focaccia med rosmarin og flagesalt a la Blomsterberg