https://dk-femina-backend.imgix.net/media/e9a864070fc64fc7a4d3335d341c4b0b.jpg
Brød

Hjemmelavede burgerboller

19. april 2012
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Intet er så godt som en hjemmelavet burger, og bager du bollerne selv smager det bare skøøønt






1 ½ dl sødmælk
1 dl piskefløde
15 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 400 g mel
1 æg, pisket med 1 spsk. koldt vand
evt. sesamfrø

Lun mælk og fløde til ca. 37º. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt til dejen er blank. Den skal æltes grundigt, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, og stik 6-8 cirkler ud med en stor kop eller en udstikker.
Pensl bollerne med pisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 190º (eller 180º varmluft) i ca. 15 minutter. Pensl gerne igen halvvejs, så de bliver super blanke. Du kan evt. drysse med sesamfrø også.
Brug bollerne lune, eller lun dem lige inden servering.

TIP: Bollerne kan fryses
.

Naanbrød med nigellafrø

RELEVANTE LINKS

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også