Brød

Hjemmelavede burgerboller

Intet er så godt som en hjemmelavet burger, og bager du bollerne selv smager det bare skøøønt






1 ½ dl sødmælk
1 dl piskefløde
15 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
ca. 400 g mel
1 æg, pisket med 1 spsk. koldt vand
evt. sesamfrø

Lun mælk og fløde til ca. 37º. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt til dejen er blank. Den skal æltes grundigt, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, og stik 6-8 cirkler ud med en stor kop eller en udstikker.
Pensl bollerne med pisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 190º (eller 180º varmluft) i ca. 15 minutter. Pensl gerne igen halvvejs, så de bliver super blanke. Du kan evt. drysse med sesamfrø også.
Brug bollerne lune, eller lun dem lige inden servering.

TIP: Bollerne kan fryses
.

Naanbrød med nigellafrø

RELEVANTE LINKS


Hovedretter - til
hverdag og fest
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk

Læs mere om: