Brød

Hjemmelavede burgerboller

af Louisa Lorang 19. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Intet er så godt som en hjemmelavet burger, og bager du bollerne selv smager det bare skøøønt

1 ½ dl sødmælk1 dl piskefløde15 g gær1 spsk. sukker1 tsk. saltca. 400 g mel1 æg, pisket med 1 spsk. koldt vandevt. sesamfrøLun mælk og fløde til ca. 37º. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt til dejen er blank. Den skal æltes grundigt, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse, og stik 6-8 cirkler ud med en stor kop eller en udstikker.Pensl bollerne med pisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 190º (eller 180º varmluft) i ca. 15 minutter. Pensl gerne igen halvvejs, så de bliver super blanke. Du kan evt. drysse med sesamfrø også.Brug bollerne lune, eller lun dem lige inden servering.TIP: Bollerne kan fryses.Naanbrød med nigellafrøRELEVANTE LINKS