Brød

Focaccia med kantareller

af Mari Harjula, Johanna Ilander og Anja Leppänen 29. september 2013
Foto: Arto Vuohelainen
Denne opskrift på focaccia med kantareller er essensen efteråret. Skovene bugner af svampe, så allier dig med en god svampebog og træk gummistøvlerne på. God svampejagt!

Focaccia til 4 pers.Det skal du bruge - brød3½ dl vand1 tsk havsalt1 tsk sukkerCa. 7 dl hvedemel3 spsk olivenolie25 g gærDet skal du bruge - Topping1 spsk olivenolieSaltPeber2-3 spsk finthakket timian200-300 g (ca. 1 dl) tragtkantareller eller alm. kantareller100 g revet hvid cheddarFlagesaltServer en gennemfør italiensk menu med svampe som tema, med focaccia med kantareller som tilbehør til cremet pasta med valnødder og svampe. Få opskriften herSådan gør duSmuldr gæren i lunkent vand i en skål, tilsæt de tørre ingredienser og slut af med olien. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve i 1 time.Fordel dejen i en smurt bradepande, lad den hæve i 20 min., og pensl så med olie.Rens kantarellerne, og skær dem i halve. Steg kantarellerne på en pande, så overflødig væske fordamper, krydr med salt og peber, og stil til side. Fordel kantareller, timian og ost på dejen og strø med flagesalt.Bag din focaccia med kantareller i ovnen i 20 min. ved 200 grader.Som den perfekte afslutning på din italienske menu skal du selvfølgelig have tiramisu. Og vil du samtidig gennemføre svampetemaet, er tiramisu også en dejligt svampet dessertVil du hellere have chokoladekage til dessert, kan du klikke dig igennem galleriet herunder: