fastelavnsboller
Brød

Fastelavnsboller med hvid chokolade

Lav selv de lækre fastelavnsboller. I stedet for solbær kan du bruge blåbær, brombær eller hindbær til marmeladen. Skal det gå stærkt, kan du bruge en færdigkøbt marmelade af god kvalitet. Her får du opskriften på hjemmelavede fastelavnsboller med hvid chokolade

Fastelavnsboller med hvid chokolade 

 

INGREDIENSER FASTELAVNSBOLLER

100 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
3 spsk. lunkent vand
1 tsk. kardemomme
1 knivspids salt
1 dl sukker
1 æg + 1 æg til pensling
ca. 8 dl hvedemel
1 æg til pensling
200 g hvid chokolade
 
SOLBÆRMARMELADE TIL FASTELAVNSBOLLER
200 g solbær (evt. fra frost)
3 spsk. vand
4 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
 

Opskrift - sådan laver du fastelavnsboller med hvid chokolade

 
1. Fastelavnsboller: Smelt smør i en gryde, og rør mælk i. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kardemomme, salt og sukker. Hæld smørblandingen i sammen med ægget, og rør godt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt til en glat og smidig dej. Lad den hæve tildækket i 1½ time.
 
2. Solbærmarmelade: Bland solbær, vand, sukker og kartoffelmel i en gryde, og varm det op. Lad det koge ca. 1 minut under konstant omrøring. Afkøl.
 
3. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 20 stykker, og rul dem ud til flade fastelavnsboller. Lad fastelavnsbollerne efterhæve under et viskestykke i 30 minutter.
 
4. Tænd ovnen på 225 grader. Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir, prik fastelavnsbollerne med en gaffel, og pensl kanterne med sammenpisket æg.
 
5. Hak den hvide chokolade groft, og tag ¼ fra til senere. Fordel først den hakkede chokolade oven på fastelavnsbollerne og herefter solbærmarmeladen.
 
6. Bag fastelavnsbollerne i ovnen i ca. 12 minutter, og lad dem køle af. Drys den sidste ¼ hakkede chokolade over fastelavnsbollerne inden servering.
 
PRØV OGSÅ: Fastelavnsboller med vaniljecreme, marmelade og flødeskum