fastelavn
Familieliv

Fastelavn: Slå katten af tønden kage

20. februar 2020
Torsdag, 20. februar 2020 - 7:09 Udgivet første gang fredag d. 1. februar 2013 - af Charlotte Hallbæck Foto: Odense Marcipan
Odense Marcipan står bag opskriften på denne forrygende slå-katten-af-tønden-kage, der er helt perfekt til fastelavn. Kagen laves som en almindelig bradepandekage, som overtrækkes med marcipan og dekoreres. God fornøjelse!

Slå katten af tønden kage til fastelavn

For de fleste børn (og barnlige sjæle) er fastelavn en fest. Og som alternativ til de traditionelle fastelavnsboller kan du bage denne fine slå katten af tønden kage. Den vil helt sikkert blive et stort hit både hos børn og voksne. Og helt sikkert er det - ingen vil savne fastelavnsbollerne!

Det skal du bruge til fastelavnskagen:

4 æg
300 g sukker
200 g smør
200 g Odense Blød Nougat
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. kakao

Odense Marcipanlåg og pastafarver og ekstra ren rå marcipan til dekoration.

Sådan laver du den lækre kage til fastelavn

Pisk æg og sukker til en luftig og skummende æggesnaps. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og smelt nougaten heri. Sigt hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og kakao i æggesnapsen og rør det sammen med nougat-smør. Kom dejen i en smurt bradepande og bag kagen ca. 30 min. ved 170° C. Lad kagen køle af.

Læg marcipanlåget hen over den afkølede kage og skær det til. Bland marcipan med pastafarver efter egne ønsker til dekoration. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir og skær f.eks. to bælter til at sætte rundt om tønden samt katte ud af marcipanen. Brug det afskåret marcipanlåg til øjne og knurhår. Lav serpentiner af udrullet marcipan i andre farver.

Invitér gæster til fastelavn og servér den fine kage.

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller. Få også opskriften på lækre fastelavnsboller med remonce og syltetøj

Læs også