Brød

Den store bagedyst: Solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille

af Helle Rosenkrantz 11. september 2014
Ugens mesterbager i "Den store bagedyst" blev Mette der sluttede dagens gærtema af, med at bage det lækre solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille. Få hendes opskrift på brødet her

Den store bagedyst: Solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille

Ingredienser 12 dl lunkent vand 30 g gær 45 g havsalt Ca. 1800 g mel 1 g safran 3 æg til pensling 4 fed hvidløg MASSER af olivenolie 1 bundt persille Sesamfrø Græskarkerner   Fremgangsmåde Brug en morter til at massakrere din safran helt fint. Vand og gær blandes sammen. Rør mel i på din røremaskine indtil dejen slipper skålen. Tilsæt saltet når dejen næsten er færdig. Pensl en skål med olie og kom dejen heri. Lad dejen hæve 45-60 minutter.   Imens laves en hvidløgsolie af presset hvidløg, hakket persille og olie til hatten passer (så den kan pensles på dejen senere). Stilles på køl.   SE OGSÅ: Sidste uges vinderkage: Cigarer med saltkaramel og nougat   Nu skal dejen vejes Til den yderste stjerne skal du veje 5 x 195 g dej af - stil til side. Stil den inderste stjerne skal du veje 4 (eller 5) x 130 g dej af - stil til side. Gem en klump dej til stjernen i midten. Gem en lidt større klump dej til fletningen udenom.   Tag nu de 5 x 195 g dej-klumper og udrul hver til store runde cirkler af ca. 1 mm tykkelse (eller så tynd som du kan). Placer først den første på din bageplade beklædt med bagepapir. Pensel denne med hvidløgsolien og placer den næste udrullede stykke dej ovenpå. Forsæt på samme måde til sidste stykke dej placeres ovenpå. Brug en pizzaskærer til at lave én hel, stor, rund og smuk cirkel. Brug en skarp kniv til at lave en stjerne hvor dejen vendes ud over den resterende dej.   Tag nu de 4 (eller 5) x 130 g dej-klumper og gør på samme måde. Placer denne inden i den store stjerne. Brug den lille rest dej til at lave en inderstjerne, som igen skæres og derefter foldes ved at vende siderne ind mod hinanden. Brug den store rest dej og flet en fletning og lad den være rundt om din inderstjerne. Pynt din stjerne. Bag den i ovnen i ca. 37 min. på 200 grader.   Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst