Brød

Den store bagedyst: Grovboller med lakridshonning

af Helle Rosenkrantz 11. september 2014
Liva fik stor ros af dommerene for de lækre grovboller med lakridshonning i denne uges "Den store bagedyst". Opskriften giver en portion flotte og lækre grovboller med ristede græskarkerner på toppen

Grovboller med lakridshonning (16 stk)

  Ingredienser 400 g hvedemel 100 g fuldkornsmel 2 dl vand 1 øl 20 g salt Græskarkerner, der er ristet på panden. 35 g gær 2 spsk. olie 1 spsk. honning m. lakrids. 1 stor spiseskefuld krydderi (Flaming dust fra Mill og Mortar).   SE OGSÅ: Ugens mesterbager Mettes solsikkeformet prydbrød med hvidløg og persille  

Fremgangsmåde

 

Opløs gæren i væden. Tilsæt honning og krydderi samt de ristede græskarkerner. Til sidst kommes salt og mel i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen. Kom lidt olie i en ren skål, og vend dejen i det, hvorefter dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse. Bollerne skal veje 70 gram hver. Bages ved 240 grader i 12-15 minutter.   Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/bagedyst