Ciabattabrød
Femina
Brød

Ciabattabrød

Let og luftig ciabattabrød - med et strejf af Italien

CIABATTABRØD OPSKRIFT: 

(3 stk.)
FORDEJ:
320 g stenformalet, fintsigtet speltmel
340 g (ca. 3½ dl) vand
3 g økogær

DEJ TIL CIABATTABRØD:
hele fordejen
400 g stenformalet, fintsigtet speltmel
15 g salt
10 g økogær
170 g (ca. 1¾ dl) vand

CIABATTABRØD - SÅDAN GØR DU: 

Til fordejen smuldres gæren fint i melet. Vandet tilsættes, og det hele røres grundigt til en tyk dej, som hæver natten over i køleskab.
Tag fordejen ud af køleskabet, mindst 1 time før den skal bruges.
Gæren smuldres fint i melet. Fordejen og de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen blandes og æltes, til den er blank og elastisk og fyldt med luft. Dejen skal være ret blød. Form dejen til en kugle, og læg den i en oliesmurt skål. Vend dejen i skålen, så olien dækker den helt. Dejen hæver i 30 minutter.
Skrab dejen ud på et mel-drysset bord. Stræk den forsigtigt, og fold den uden at presse den sammen. Gentag et par gange, inden dejen igen formes til en kugle, som lægges tilbage i den oliesmurte skål og stilles til videre hævning 1½-2 timer til godt dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen med sten/bageplade til 260° varmluft.
Drys godt med mel på et bageklæde. Skrab dejen ud på et godt meldrysset bord. Undgå at afgasse dejen, men del den med stor forsigtighed i tre lige store dele. Stræk hvert stykke ud til et rektangel, som derefter foldes løseligt til et rektangel på 9 x 16 cm. Læg den foldede dej på det meldryssede klæde. Gentag med de to resterende dejstykker. Husk at lave en fold i klædet mellem hvert ciabattabrød, så de ikke klistrer sammen under hævningen. Spray evt. overfladen med lidt olie. Dæk dine ciabattabrød med et klæde, og lad dem efterhæve til knap dobbelt størrelse.
Overfør brødene til bagespader, der er drysset let med majsgryn. Fyld den hede ovn grundigt med vand fra en sprayflaske. Overfør brødene fra klædet til bagespaden (hvis der ikke er plads til alle tre brød på én gang, så bag dem enkeltvis). Lemp brødene ind på pladen. Spray vand over brødene. Gentag efter 30 sekunder og igen efter yderligere 30 sekunder. Dæmp så varmen til 220°, og bag brødene i 20-25 minutter.

Prøv også: Bag et hurtigt rugbrød