
Briocher med chokolade
15. februar 201310-12 stk. briocher
½ dl vand
½ dl fløde 9 %
20 g gær
300 g fint øko-hvedemel (f.eks. kagemel fra Skærtoft Mølle)
½ tsk. st. kardemomme
1 nip salt
1½ spsk. sukker
185 g koldt smør i små terninger
4 æg (M eller L)
75 g mørk chokolade, hakket groft
æg til pensling
Bland vand og fløde, og opløs gæren heri. Pisk så meget mel i, at dejen er blød. Stil den til hævning i 1 time, tildækket. Bland resten af melet med salt, sukker og kardemomme, og smuldr smørret i. Pisk æggene sammen, og rør/pisk dem i melblandingen. Bland de to deje sammen, og ælt til sidst chokoladen i. Stil det til hævning i 1½-2 timer.
Form dejen til boller (gem lidt dej), og sæt dem i smurte brioche- eller papirforme. Tril en lille dejkugle; lav en fordybning i hver bolle, og tryk kuglen ned i. Lad dem efterhæve i ½ time.
Pensl med sammenpisket æg, og bag dem i en 210° varm ovn i 20-25 minutter (efter størrelse). Smager bedst friskbagte.