https://imgix.femina.dk/media/ec25c9be44b4432380a4858bb4896f34.jpg
Mad

Bolsjestribet rødbedecarpaccio

20. januar 2012
af Julie Hay
Foto Bjørn Jakobsen
Bolsjestribede rødbeder er så smukke og dekorative, at man næsten ikke nænner at sætte tænderne i dem.

Tip

Kog evt. rød-bederne i 10 min., hvis du ikke vil have dem helt rå. Carpaccioen kan f.eks. serveres til stegt laks eller anden fisk.

Kan du ikke få dem i dit supermarked, kan du bede grønthandleren tage et par stykker hjem - eller alternativt anvende almindelige rødbeder. Smagen af de bolsjestribede er i øvrigt mildere end de øvrige typer. Anvend dem rå - her ses det smukke farvemønster bedst.

Bolsjestribet rødbedecarpaccio
Tid: 10 min.

Ingredienser Fremgangsmåde 5 bolsjerødbeder
Salt
Olivenolie
1 friseesalat
Kværnet peber
50 g parmesan
1 øko citron

Skær rødbederne i papirtynde skiver evt. på en
mandolin eller skæreplade.

Læg dem på en tallerken og drys med salt og
dryp med olivenolie.

Skyl salaten, pluk den i mindre stykker og anret
den oven på rødbederne.

Drys med revet par mesan og citronskal

Find lækre kvalitetsprodukter til køkkenet i SØNDAGs webshop

Træfad i olientræ
fra madam Stoltz

Før: 299 kr.
Nu: 209,30 kr.

>> køb den HER

Vin-termometer
249 kr. fra Bengt Ek Design

>> køb den HER

Knivsæt: kokkekniv + altmuligkniv
1.999 kr. fra Shun

>> køb den HER

Læs også