
Mad
Banankage med sprødt chokoladedrys
19. marts 2015af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Sød og svampet. Det er sådan, en banankage skal være. Chokoladedrysset på toppen giver kagen et klædeligt knas
Banankage med sprødt chokoladedrys (20 stk.)
Det er ikke altid at overmodne bananer er særlig lækre. Men i stedet for at smide dem ud, kan du bruge dem til at lave en lækker og saftig banankage som er et hit hos det fleste, både børn og voksne. Og du kan være sikker på at du bliver dagens mand eller kvinde i skysovs, hvis du serverer banankage til dine gæster eller til børnefødselsdagen. Du kan også forkæle dine kollegaer med en banankage til fredagskaffen. Og banankage er også perfekt når det er kagedag i skolen.
DET SKAL DU BRUGE TIL BANANKAGE
150 g smør300 g sukker100 g rørsukker3 æg4 modne bananer1 dl yoghurt naturel280 g hvedemel2 tsk. bagepulver1 bageform på ca. 20 x 30 cm i diameter1 spsk. smør til formen3 spsk. sukker til formen CHOKOLADEDRYS4 spsk. rørsukker50 g mælkechokoladeOpskrift - sådan laver du banankage med sprødt chokoladedrys
1. Smelt smørret, til det begynder at tage farve, og pisk det så sammen med de 2 slags sukker i en skål. Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og pisk grundigt. Mos bananerne, og rør dem i dejen sammen med yoghurt. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen. Forvarm ovnen til 180°. Smør formen med smør, og drys den med sukker. Fordel dejen i formen. 2. Chokoladedrys: Drys rørsukker over dejen i formen. Riv chokoladen groft, og drys den over dejen. Bag kagen i ovnen i ca. 40 minutter. PRØV OGSÅ: Banankage med mascarponecreme