
Banankage med lime
26. februar 2014Skal det være nemt, så er denne banankage med lime lige den kage, du søger. Det er dejligt nemt at bikse denne her banankage sammen, og på ingen tid har du en skøn banankage med et frisk pift af lime.
Og hvem kan ikke lide banankage? Den vil helt sikkert blive et hit - både hos børnene og de voksne.
Velbekomme!
Banankage med lime
Det skal du bruge til din banakage
200 g sukker
200 g blødt smør
3 æg
200 g mel
2 tsk bagepulver
Evt. 1 spsk vanilje
Evt. ½ dl mælk
2 meget modne bananer
Skal og saft af 2 økologiske limefrugter
GLASUR:
100 g flormelis
Her får en en lidt mere luksuriøs udgave af banankagen: Banankage med marcipan!
Sådan laver du banankage med lime
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk sukker og smør sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Bland mel, bagepulver og krydderier og vend det i dejen. Er dejen fast, tilsættes ½ dl mælk.
Mos bananerne. Riv lime og pres saften. Rør bananer og halvdelen af limeskallen og -saften i dejen.
Hæld dejen i en aflang, smurt form og bag din banankage i ca. 45 min.
Afkøl den færdigbagte banankage i formen på en rist.
Rør flormelis og resten af limesaften sammen og fordel det og resten af limeskallen over den afkølede banankage.
Server banankage med lime til eftermiddagskaffen på terrassen, mens fuglene fløjter i baggrunden, og din banankage vil - om muligt - smage endnu bedre.
Er du helt vild med chokolade? Så klik dig igennem galleriet med 25 fristende opskrifter med chokolade, og lad tænderne løbe i vand: