Aftensmad

Wraps med svinekød og slaw af rosenkål

af Louisa Lorang 28. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er wraps med svinekød og slaw af rosenkål. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 2 spsk. flydende honning 
  • ½ dl limesaft
  • 3 spsk. olivenolie
  • 300 g rosenkål
  • 1 æble i terninger
  • 1 håndfuld plukket koriander

WRAP

  • 300 g svinekød i strimler
  • lidt olivenolie
  • salt
  • saft af ½ citron
  • evt. 1-2 tsk. chipotlesauce (kan udelades)
  • 2 spsk. honning
  • 4 store wraps
  • 2 hjertesalater, plukkede
  • 1 avocado i skiver

Mange er mere end skeptiske over for rosenkål. Men prøv dem igen i den her rå version. Måske bliver du alligevel glad. Jeg er vild med rosenkål på alle måder. Bare ikke udkogte!

1. Rør honning, lime og olivenolie sammen.

 

2. Rens rosenkålene og riv dem groft på et rivejern eller i en foodprocessor. 

Vend rosenkål og æble med dressingen, og smag til med salt. Vend koriander i lige inden servering.

 

3. Steg imens kødet gyldent og gennemstegt i lidt olie på en varm pande. Kom citronsaft på, og kog op evt. sammen med chipotle, hvis du vil have det stærkt. Tilsæt honning, og krydr med salt. Fyld 4 lune wraps med salat, avocado og kød. Rul dem sammen, og servér straks med slaw til.

 

TIP: Chipotle er røgede jalapenos. Du kan købe chipotlesauce eller chipotle i adobe hos gode grønthandlere. Her kan du erstatte det med stærk, røget paprika eller en anden chilisauce. 

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Rødløgssuppe med ostetoast - Få opskriften her

TIRSDAG: Lynstegt kylling & thaibasilikum - Få opskriften her

ONSDAG: Stegte nudler med rejer, svampe & peanuts - Få opskriften her

FREDAG: Gedekoteletter med auberginer de luxe - Få opskriften her