wok med nudler
Aftensmad

Wok med nudler, squash og tigerrejer

af Emma Martiny 7. februar 2022
Foto: Nina Malling
Hurtig wok med nudler er perfekt til travle dage. Brug hvad du har af grøntsager i køleskabet. Her får du opskriften på wok med nudler, squash og tigerrejer.
30 min 4 personer
Tid i alt 55 min

Wok med nudler, squash og tigerrejer

  • 2 squash
  • 200 g nudler
  • 200 g edamamebønner fra frost
  • 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte 

Soja-honning-sauce

  • 250 g tigerrejer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille spsk. rød karrypasta
  • 1 spsk. honning
  • 3 spsk. peanutbutter
  • saft af 1 limefrugt
  • 3 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. sojasauce
  • friskkværnet peber

Til servering

  • 1 moden avocado
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan laver du  wok med nudler, squash og tigerrejer 

  1. SOJA-HONNING-SAUCE: Pil og pres hvidløg, og rør sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, limesaft, sesamolie, sojasauce og peber i en skål. Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.
  2. Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side. Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.
  3. SERVERING: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.