Hurtig wok med nudler er perfekt til travle dage. Brug hvad du har af grøntsager i køleskabet. Her får du opskriften på wok med nudler, squash og tigerrejer.
30 min4 personer
Tid i alt 55 min
Wok med nudler, squash og tigerrejer
2 squash
200 g nudler
200 g edamamebønner fra frost
1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
Soja-honning-sauce
250 g tigerrejer
2 fed hvidløg
1 lille spsk. rød karrypasta
1 spsk. honning
3 spsk. peanutbutter
saft af 1 limefrugt
3 spsk. sesamolie
3 spsk. sojasauce
friskkværnet peber
Til servering
1 moden avocado
1 håndfuld frisk koriander
Sådan laver du wok med nudler, squash og tigerrejer
SOJA-HONNING-SAUCE: Pil og pres hvidløg, og rør sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, limesaft, sesamolie, sojasauce og peber i en skål. Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.
Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side. Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.
SERVERING: Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.