Aftensmad

Vietnamesisk kyllingesalat

af Louisa Lorang 11. april 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er vietnamesisk kyllingesalat. Få opskriften her

Vietnamesisk kyllingesalatOpskriften er til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE2 kyllingebrysterolie til stegningsalt og peber3 spsk. limesaft2 spsk. fiskesauce1 spsk. sukker1 spidskål (eller ½ hvidkål)1 agurk2 gulerødder1 håndfuld mynteblade2 håndfulde korianderfinthakket rød chilipeber, efter smagsesamfrø

TILBEHØRkogte ris, gerne grovelimebåde

 

Opskrift - sådan laver du vietnamesisk kyllingesalat

1. Skær kyllingen i strimler, og rist dem i olie på en varm pande, til de er gennemstegte. Krydr med salt.

2. Rør limesaft, fiskesauce og sukker sammen. Snit kålen helt fint, gerne på et mandolinjern. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske, og skær den i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne, eller riv dem.

3. Vend kyllingen med kål, agurk, gulerødder, mynte, koriander, chili og dressing. Drys med sesamfrø, og servér straks med kogte ris og limebåde.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER