varmrøget laks
Aftensmad

Varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt

af Marie Melchior 21. marts 2022
Foto: Line Falck
Skøn og let middagsmad. Salaten må gerne stå og trække lidt på bordet før servering. Her får du opskriften på varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g varmrøget laks, f.eks. med peber

BULGURSALAT

  • 250 g bulgur
  • 1 romainesalat
  • 2 røde grapefrugter
  • 1 bundt dild
  • 4 spsk. chiafrø
  • salt og friskkværnet peber

KÆRNEMÆLKSDRESSING

  • 2 dl kærnemælk
  • 1 spsk. flydende honning
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. ristet brød

Opskrift - sådan laver du varmrøget laks med bulgursalat og grapefrugt 

 

1. BULGURSALAT: Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl med rindende koldt vand. Skyl og skær salaten i mindre stykker. Skær skrællen af grapefrugterne, og skær frugtkødet i fileter. Vend grapefrugt og salat sammen med bulgur, hakket dild og chiafrø. Krydr med salt og peber.

 

2. KÆRNEMÆLKSDRESSING: Rør kærnemælk sammen med honning og citronsaft. Rør olivenolie i, og smag til med salt og peber.

 

3. Bræk laksen i mindre stykker, og vend den rundt med salaten. Servér sammen med dressingen og evt. ristet brød.