varmrøget laks
Aftensmad

Varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

17. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En mættende salat, der har lidt af det hele: Grove grøntsager, syrlig frugt og proteinrig fisk. Mums! Her får du opskriften på varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash
40 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g rødbeder
  • 400 g butternutsquash
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 granatæble
  • 2 æbler
  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod
  • 400 g varmrøget laks

DRESSING

  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • evt. godt brød

PRØV OGSÅ: Varmrøget laks med stuvet spinat

Opskrift - sådan laver du varmrøget laks med bagte rødbeder og butternutsquash

1. Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne. Skyl og halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Lad bare skallen sidde på, den

bliver blød under bagningen. Læg rødbeder og butternutsquash i en bradepande. Dryp med lidt olie. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er møre. Skyl og tør persillen. Nip bladene af stilkene. Bank granatæblet med bagsiden af en træske for at løsne kernerne. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både uden kernehus. Skær rødbeder og butternutsquash i grove stykker, og læg dem på et fad. Del laksen i mindre stykker, og fordel den ovenpå. Top med persille, granatæblekerner og æblebåde. Drys med peberrod.

Læs også