

Varmrøget laks med bagte rødbeder og bønnesalat
Varmrøget laks
- 600 g varmrøget laks
BAGTE RØDBEDER
- 400 g rødbeder
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
BØNNESALAT
- 400 g grønne bønner
- 2 æbler
- 50 g hasselnødder
DRESSING
- saft af 1 citron
- 2½ dl cremefraiche 9%
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- ½ bundt dild
1. Bagte rødbeder: Tænd ovnen på 200°. Skræl og skær rødbederne i mindre stykker. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag rødbederne møre i ovnen i ca. 30 minutter.
2. Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og damp dem i en gryde med 2 cm kogende vand i bunden i 4-5 minutter. Afkøl bønnerne med koldt vand. Skyl æblerne, og skær dem i tynde både. Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200° i 6-7 minutter. Lad dem afkøle, gnid hinderne af i et viskestykke, og hak nødderne groft. Vend bønner, æbler og nødder sammen.
3. Dressing: Rør citronsaft, creme-fraiche og olie sammen, og smag til med salt og peber.
4. Servering: Del den varmrøget laks i mindre stykker, og anret dem på tallerkener sammen med bagte rødbeder og bønnesalat. Drys med hakket dild. Dryp halvdelen af dressingen over, og servér resten ved
siden af.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Risotto med svampe og grønkål - Få opskriften her
Onsdag: Grønkålssuppe med skinke og pasta - Få opskriften her
Torsdag: Kyllingesticks og lun couscous-salat med granatæble og mynte - Få opskriften her
Fredag: Marineret andebryst med rødkålssalat - Få opskriften her