

Varm oksekødssalat med kejserhatte
INGREDIENSER
- 200 g bananskalotter
- eller almindelige skalotter
- skal af 1 økologisk citron
- saft af 2 citroner
- 100 g honning
Salat
- 200 g kejserhatte i skiver
- olivenolie til stegning
- salt og peber
- 2 gode bøffer
- lidt olie til stening
- ½ bundt bredbladet persille
Tilbehør
- groft brød
Der sker noget med den skønne bøf, når den forsigtigt vendes med svampe og syltede løg. Det er, ligesom om hver mundfuld bliver perfekt, når det hele er samlet som en salat.
1. Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen.
2. Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt.
3. Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver.
4. Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille. Anret salaten, og servér straks med groft brød til.
TIP
- Du kan sagtens bruge østershatte eller champignoner i stedet for kejserhatte.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Svinespyd med salat asian style - Få opskriften her
Tirsdag: Salat med stenbiderrogn, æg og kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Suppe med fennikel og kylling - Få opskriften her
Torsdag: Portobello-burger med hotte peberfrugter - Få opskriften her