Aftensmad

Varm oksekødssalat med kejserhatte

af Louisa Lorang 24. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er varm oksekødssalat med kejserhatte. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 200 g bananskalotter
  • eller almindelige skalotter
  • skal af 1 økologisk citron
  • saft af 2 citroner
  • 100 g honning

Salat

  • 200 g kejserhatte i skiver
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 2 gode bøffer
  • lidt olie til stening
  • ½ bundt bredbladet persille

Tilbehør

  • groft brød

Der sker noget med den skønne bøf, når den forsigtigt vendes med svampe og syltede løg. Det er, ligesom om hver mundfuld bliver perfekt, når det hele er samlet som en salat.

1. Pil løgene; halvér dem evt. Kom citronskal og citronsaft i en gryde sammen med honning. Lad det koge op, og kom løgene i gryden. Lad det hele simre i 4-5 minutter. Lad løgene køle en smule i lagen. 2. Rist imens kejserhattene i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt. 3. Steg bøfferne, gerne rosastegte; krydr med salt og peber, og skær dem i skiver. 4. Vend forsigtigt skiver af kød, svampe og løg med lidt af lagen sammen med groftplukket persille. Anret salaten, og servér straks med groft brød til. TIP - Du kan sagtens bruge østershatte eller champignoner i stedet for kejserhatte. Få indkøbslisten til hele ugen her UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinespyd med salat asian style - Få opskriften her Tirsdag: Salat med stenbiderrogn, æg og kartofler - Få opskriften her Onsdag: Suppe med fennikel og kylling - Få opskriften her Torsdag: Portobello-burger med hotte peberfrugter - Få opskriften her