Aftensmad

Varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål

af Christine Bille Nielsen 31. marts 2022
Foto: Henrik Freek
I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål
4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g kyllingebrystfilet
  • 300 g gulerødder
  • 300 g persillerødder
  • 2 løg
  • 300 g spidskål, gerne rød
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 1 potte koriander

INGEFÆRDRESSING

  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • ¾ dl sojasauce
  • saft af 1 limefrugt

Er der en rest tilbage, smager nudelsalaten også godt kold dagen efter i madpakken.

1. Ingefærdressing: Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren, rens chilien, og hak begge dele fint. Bland ingredienserne til dressingen sammen.

 

2. Skær kyllingefilet i tynde strimler. Skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i tynde stave. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skær spidskålen i brede strimler – fjern gerne stokken først. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper og dufter. Afkøl på en tallerken. Brun kyllingestrimlerne i 1 spsk. olie på panden. Læg dem over på en tallerken. Varm igen 1 spsk. olie op på panden, og steg alle grøntsagerne ved høj varme, til de falder sammen og bliver møre, men stadig er sprøde. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte. Vend nudlerne sammen med grøntsager, kylling og ingefærdressing på panden. Drys med sesamfrø og plukket koriander, og servér straks.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat – Få opskriften her

Rødbedesuppe med rugbrødschips – Få opskriften her

Labskovs med vildtkød og rødbeder – Få opskriften her

Lynchili med linser og svinemørbrad – Få opskriften her