

Varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål
INGREDIENSER
- 400 g kyllingebrystfilet
- 300 g gulerødder
- 300 g persillerødder
- 2 løg
- 300 g spidskål, gerne rød
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g fuldkornsnudler
- 1 potte koriander
INGEFÆRDRESSING
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 frisk rød chili
- ¾ dl sojasauce
- saft af 1 limefrugt
Er der en rest tilbage, smager nudelsalaten også godt kold dagen efter i madpakken.
1. Ingefærdressing: Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Skræl ingefæren, rens chilien, og hak begge dele fint. Bland ingredienserne til dressingen sammen.
2. Skær kyllingefilet i tynde strimler. Skræl gulerødder og persillerødder, og skær dem i tynde stave. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Skær spidskålen i brede strimler – fjern gerne stokken først. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de popper og dufter. Afkøl på en tallerken. Brun kyllingestrimlerne i 1 spsk. olie på panden. Læg dem over på en tallerken. Varm igen 1 spsk. olie op på panden, og steg alle grøntsagerne ved høj varme, til de falder sammen og bliver møre, men stadig er sprøde. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte. Vend nudlerne sammen med grøntsager, kylling og ingefærdressing på panden. Drys med sesamfrø og plukket koriander, og servér straks.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat – Få opskriften her
Rødbedesuppe med rugbrødschips – Få opskriften her