Kartoffelsalat med grøntsager, krydderier og chorizopølse.
Aftensmad

Varm kartoffelsalat med peberfrugt

af Susanne Palmqvist 7. maj 2021
Foto: Anders Schønnemann
Denne varme salat er et skønt miks af grøntsager, krydderier og lidt stærk chorizopølse. Du kan spise den alene med groft brød eller bruge den som rustikt tilbehør
4 personer

Varm kartoffelsalat

  • 10 skiver chorizopølse
  • 650 g små vaskede kartofler (Vildmose)
  • 2 røde peberfrugter, gerne snackpeber
  • 2 modne tomater
  • 1 frisk rød chili, finthakket
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 tsk. hel kommen
  • 2 tsk. mild paprika
  • salt
  • evt. 1 tsk. rosa peberkorn (baies rose)
  • 1½ spsk. citronsaft
  • 1 dl vand eller bouillon
  • friskhakket timian eller persille

Tilbehør:

  • Ristet rugbrød eller groft brød

Opskrift på varm kartoffelsalat

  1. Rist først chorizopølsen på panden, og tag den af.
  2. Del de små kartofler i halve, skær peberfrugterne i ringe og tomaterne i terninger. Hak chilien fint og løget groft. Varm olien i en sauterpande, og steg løget ved svag varme i et par minutter.
  3. Tilsæt kartoflerne, og steg dem sammen med løgene i ca. 10 minutter. Ryst panden. Kom resten af grøntsagerne på, tilsæt krydderier og den stegte pølse, og hæld vand/bouillon ved. Lad det simre under låg, til alt er tilpas mørt.
  4. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend timian/persille i til sidst.

Andre lækre opskrifter