Har du prøvet at riste feta i ovnen? Det smager himmelsk og tager en frisk og fyldig måltidssalat til et helt nyt niveau. Her får du opskriften på måltidssalat med vandmelon og ristet feta
10 min4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
2 dl sort quinoa
1 dl belugalinser
6 dl grøntsagsbouillon
1 håndfuld mynte
1 rødløg
½ vandmelon
1 bakke blandet salat
VINAIGRETTE
2 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
RISTET FETA
150 g feta
1 dl solsikkekerner
1 spsk. olivenolie
TIL SERVERING
1 brød
Opskrift - sådan laver du Vandmelonsalat med ristet feta
QUINOA OG BELUGARLINSER: Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.
RISTET FETA: Tænd ovnen på 200°.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret.
Drys med solsikkekerner, og dryp olie over.
Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.
SALAT: Hak mynte fint.
Pil rødløg, og skær i papirtynde både.
Skær vandmelonkødet i mundrette tern.
Skyl og afdryp salaten.
Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.
VINAIGRETTE: Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.
SERVERING: Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.