Måltidssalat med vandmelon og ristet feta
Aftensmad

Vandmelonsalat med ristet feta

23. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Har du prøvet at riste feta i ovnen? Det smager himmelsk og tager en frisk og fyldig måltidssalat til et helt nyt niveau. Her får du opskriften på måltidssalat med vandmelon og ristet feta
10 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 dl belugalinser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 rødløg
  • ½ vandmelon
  • 1 bakke blandet salat

VINAIGRETTE

  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

RISTET FETA

  • 150 g feta
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

  • 1 brød

Opskrift - sådan laver du Vandmelonsalat med ristet feta

  1. QUINOA OG BELUGARLINSER: Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.
  2. RISTET FETA: Tænd ovnen på 200°.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret.
  4. Drys med solsikkekerner, og dryp olie over.
  5. Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.
  6. SALAT: Hak mynte fint.
  7. Pil rødløg, og skær i papirtynde både.
  8. Skær vandmelonkødet i mundrette tern.
  9. Skyl og afdryp salaten.
  10. Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.
  11. VINAIGRETTE: Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.
  12. SERVERING: Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også