Aftensmad

Urtebøffer med lynstegte rødder

9. maj 2014
af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen
4 personerDet skal du bruge:Husk!Retten er med hakket kød og skal tilberedes senest dagen efter levering. Ellers skal kødet fryses ned til det skal

4 personerDet skal du bruge:

Husk!

Retten er med hakket kød og skal tilberedes senest dagen efter levering. Ellers skal kødet fryses ned til det skal bruges.

550 g hakket oksekød 8-12%1 løg2 spsk timianblade2 spsk persille½ dl hvedemel2 tsk salt1 kg små vaskede kartofler2 spsk smørOlivenolie10 gulerødder2 store rødløg - eller 3 små½ dl timianblade30 g valnødderSalt, peberHakket persille Sådan gør du:Tilberedningstid: ca. 40 min.1. Hak persille fint og gem 2/3 til senere. Hak løg fint. Rør kød, løg, timian, persille, hvedemel og salt sammen og form farsen til 4 bøffer. Krydr med peber.2. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min.3. Halver gulerødderne på langs og skær dem i meget skrå, tynde skiver. Pil rødløgene og skær dem i både.4. Steg bøfferne i lidt olie ved middel varme ca. 6 min. på hver side.5. Lynsteg gulerødder og rødløg i lidt olie sammen med timian ved god varme i ca. 5 min. Kom valnødderne, lynsteg endnu et par minutter og krydr med salt, peber og hakket persille.6. Server rødderne til bøfferne sammen med kartofler vendt i smør.Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.