tzatziki
Aftensmad

Ugens slankeopskrift: Oksespyd med tzatziki og sommergrønt

af Sandra Pugliese 2. juli 2014
Foto: Line Falck
Oksespyd med tzatziki og sommergrønt: Sund og sommerlig aftensmad - og hvis vejret er til det, er oksespyddene også gode at lægge på havegrillen!

Oksespyd med tzatziki og sommergrønt til 2 personer

  INGREDIENSER 300 g hakket oksekød 3 % 1 tsk. salt 1 stor håndfuld frisk mynte 2 skalotteløg 2 fed hvidløg 1 æg 1 tsk. knust spidskommen 1 tsk. stødt koriander ½ tsk. tørrede chiliflager 2 spsk. olivenolie til stegning spyd   Har du lyst til andre retter med tzatziki - så kig her   TZATZIKI 100 g squash 100 g græsk yoghurt 10 % 1 håndfuld frisk mynte 1 lille håndfuld persille 1 fed hvidløg salt og friskkværnet peber   SOMMERGRØNT 100 g radiser 200 g fennikel 200 g asparges  

Opskrift - sådan laver du oksespyd med tzatziki og sommergrønt

  1. Rør kødet med salt. Hak mynte fint. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og rør det i kødet sammen med mynte, æg og krydderierne. Lad gerne farsen hvile 30 minutter i køleskab. Form farsen rundt om spyddene, og pensl med olie. Steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter i alt. Vend jævnligt undervejs.   2. Tzatziki: Skyl squashen; høvl den i tynde strimler på langs, og skær dem derefter i endnu tyndere strimler. Hak krydderurterne fint. Bland squash med yoghurt, krydderurter og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.   3. Sommergrønt: Rens radiser og fennikel. Skær fenniklen i bjælker på langs. Bræk de nederste, træede ender af aspargeserne. Servér spyddene med de rå grøntsager som gnavegrønt, og tzatziki som dip.   Næringsindhold pr. person Energi: 393 kcal Protein: 43,6 g Fedt: 16 g Kulhydrat: 22,5 g Kostfibre: 7,3 g

PRØV OGSÅ: Grøn linsesalat med stegte kæmperejer