Oksespyd med tzatziki og sommergrønt til 2 personer
INGREDIENSER
300 g hakket oksekød 3 %
1 tsk. salt
1 stor håndfuld frisk mynte
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 æg
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. olivenolie til stegning
spyd
Har du lyst til andre retter med tzatziki - så kig her
TZATZIKI
100 g squash
100 g græsk yoghurt 10 %
1 håndfuld frisk mynte
1 lille håndfuld persille
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
SOMMERGRØNT
100 g radiser
200 g fennikel
200 g asparges
Opskrift - sådan laver du oksespyd med tzatziki og sommergrønt
1. Rør kødet med salt. Hak mynte fint. Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og rør det i kødet sammen med mynte, æg og krydderierne. Lad gerne farsen hvile 30 minutter i køleskab. Form farsen rundt om spyddene, og pensl med olie. Steg dem på en (grill)pande i ca. 10 minutter i alt. Vend jævnligt undervejs.
2. Tzatziki: Skyl squashen; høvl den i tynde strimler på langs, og skær dem derefter i endnu tyndere strimler. Hak krydderurterne fint. Bland squash med yoghurt, krydderurter og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
3. Sommergrønt: Rens radiser og fennikel. Skær fenniklen i bjælker på langs. Bræk de nederste, træede ender af aspargeserne. Servér spyddene med de rå grøntsager som gnavegrønt, og tzatziki som dip.
Næringsindhold pr. person
Energi: 393 kcal
Protein: 43,6 g
Fedt: 16 g
Kulhydrat: 22,5 g
Kostfibre: 7,3 g
PRØV OGSÅ: Grøn linsesalat med stegte kæmperejer