Måltidssalat med persilledressing til 2 personer
INGREDIENSER
300 g mager kalvefilet i et stykke
salt og friskkværnet peber
100 g hjertesalat
200 g små cocktailtomater
50 g sugarsnaps
150 g broccoli
100 g fennikel
PERSILLEDRESSING
1 stor håndfuld persille
1 dl græsk yoghurt 10 %
1 spsk. olivenolie
1-2 tsk. æbleeddike
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber
Gem dressingen et par dage på køl og brug den som dip til kød og grønt.
Opskrift - sådan laver du måltidssalat med persilledressing
1. Krydr kødet med salt og peber, og grill det på en varm grillpande i 2-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Lad det hvile lidt, og skær det i tynde skiver.
2. Skyl grøntsagerne. Riv salaten i grove stykker, skær tomaterne i halve, og skær sugarsnaps i tynde strimler. Skær broccoli i små buketter, og skær fennikel i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
3. Persilledressing: Skyl persillen, og blend den med halvdelen af yog-hurten og olivenolie. Bland resten af yoghurten i, og smag til med eddike, honning, salt og peber.
Næringsindhold pr. person
Energi: 379 kcal
Protein: 41,4 g
Fedt: 15,3 g
Kulhydrat: 22,3 g
Kostfibre: 6,6 g
PRØV OGSÅ: Pastatalat med kalkun og grillede grøntsager