Aftensmad

Ugens slankeopskrift: Måltidssalat med persilledressing

af Sandra Pugliese 14. januar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her dår du opskriften på måltidssalat med persilledressing

Måltidssalat med persilledressing til 2 personer

INGREDIENSER 300 g mager kalvefilet i et stykke salt og friskkværnet peber 100 g hjertesalat 200 g små cocktailtomater 50 g sugarsnaps 150 g broccoli 100 g fennikel   PERSILLEDRESSING 1 stor håndfuld persille 1 dl græsk yoghurt 10 % 1 spsk. olivenolie 1-2 tsk. æbleeddike 1 tsk. honning salt og friskkværnet peber Gem dressingen et par dage på køl og brug den som dip til kød og grønt.  

Opskrift - sådan laver du måltidssalat med persilledressing

  1. Krydr kødet med salt og peber, og grill det på en varm grillpande i 2-4 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Lad det hvile lidt, og skær det i tynde skiver.   2. Skyl grøntsagerne. Riv salaten i grove stykker, skær tomaterne i halve, og skær sugarsnaps i tynde strimler. Skær broccoli i små buketter, og skær fennikel i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.   3. Persilledressing: Skyl persillen, og blend den med halvdelen af yog-hurten og olivenolie. Bland resten af yoghurten i, og smag til med eddike, honning, salt og peber.   Næringsindhold pr. person Energi:  379 kcal Protein: 41,4 g Fedt: 15,3 g Kulhydrat: 22,3 g Kostfibre: 6,6 g   PRØV OGSÅ: Pastatalat med kalkun og grillede grøntsager