Kyllinge-curry med blomkålsris til 2 personer
Tid: 45 minutter
INGREDIENSER
350 g kyllingebryst uden skind 1 spsk. olivenolie til stegning 2 fed hvidløg 1 lille rødløg 3 stængler citrongræs 15 g frisk ingefær 3 spsk. mellemstærk grøn karrypasta ½ dl kokosmælk (ikke light) 3 dl hønsebouillon 200 g squash 200 g broccoli saft af ½ limefrugt 6 dråber fiskesauce salt
BLOMKÅLSRIS 200 g blomkål 1 håndfuld frisk thai-basilikum eller koriander
Opskrift - sådan laver du kyllinge-curry med blomkålsris
1. Skær eller klip kyllingekødet i små terninger, og brun dem et par minutter i olien. Tag kødet op, og sæt det til side. Gem olien i gryden. Hak hvidløg fint, halvér løget, og skær det i tynde skiver på langs. Fjern den nederste, træede ende på citrongræsset, og finthak den tykke del (ca. 5 cm). Skræl ingefær, og hak den fint. Brun hvidløg, løg, citrongræs og ingefær i olieresten i 3-4 minutter. Tilsæt karrypasta, og svits yderligere et par minutter. Tilsæt kokosmælk og hønsebouillon, og lad det simre for svag varme i 10 minutter. Skyl squash og broccoli. Skær squash i små terninger og broccoli i små buketter. Tilsæt kyllingekødet efter de 10 minutter, og lad det simre med, til det er næsten helt mørt. Tilsæt squash og broccoli de sidste par minutter, så de når at blive møre, men bevarer sprødheden. Smag retten til med limesaft, fiskesauce og lidt salt. 2. Blomkålsris: Skyl blomkålen, lad den afdryppe, og riv den, eller kør den på foodprocessoren, til den har konsistens som ris. Det tager kun få øjeblikke. Skyl og slyng krydderurten, hak den groft, og drys den over kyllingecurry og blomkålsris.
Næringsindhold pr. person Energi: 517 kcal
Protein: 50,2 g
Fedt: 21,7 g
Kulhydrat: 36,2 g
Kostfibre: 11,2 g
PRØV OGSÅ: Marokkansk kylling