Grillet kylling og rootza Italian style til 2 personer
40 minutter + trækketid. Ovntid: 30 minutter.
INGREDIENSER
ROOTZABUND
300 g pastinak (eller persillerod)
1 tsk. salt
1 æg i str. L
1 æggeblomme
150 g bøftomat
GRILLET KYLLING
350 g kyllingebrystfilet
salt og friskkværnet peber
ROOTZAFYLD
100 g squash
100 g aubergine
½ spsk. olivenolie
1 stor håndfuld rucola
1 tsk. tørret oregano
Opskrift - sådan laver du Grillet kylling og rootza Italian style
1. Grillet kylling: Skær kyllingebrystet over på tværs, så du får meget tynde, flade skiver. Drys med salt og peber, og steg dem på en grillpande et par minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
2. Rootzabund: Skræl pastinakkerne, og riv dem groft. Lad dem trække med salt i en sigte i 30 minutter. Vrid dem herefter grundigt i et rent viskestykke og pres væden ud. Bland pastinakker med æg og æggeblomme, og bred massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk den godt sammen. Bag den i en 200° varm ovn i 20 minutter.
3. Skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver. Læg dem på rootzabunden, og bag den i yderligere 10 minutter.
4. Rootzafyld: Skyl squash og aubergine, og skær dem i 2-3 mm tynde skiver på langs. Vend dem i olie blandet med ½ spiseskefuld vand. Steg dem på en grillpande et par minutter på hver side. Skyl rucolaen.
5. Drys den færdigbagte rootzabund med oregano, og pynt med rucola og grillet grønt.
Næringsindhold pr. person
Energi: 456 kcal
Protein: 47,2 g
Fedt: 17,7 g
Kulhydrat: 31,8 g
Kostfibre: 9,5 g
PRØV OGSÅ: Kyllingeragout med grøntssagspasta