

Tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa
INGREDIENSER
- 250 g grillost (f.eks. halloumi eller Taverna-grillost)
- 1 romainesalat
- 1-2 rødløg
- 4 tyrkiske fladbrød
TZATZIKI
- ½ agurk
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt dild
- 250 g græsk yoghurt 10 %
- salt og friskkværnet peber
TOMATSALSA
- ½ agurk
- 2 store tomater
- 1 dåse sorte oliven uden sten
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du tyrkisk vegetar-wrap med tzatziki og tomatsalsa
1. Tzatziki: Skyl og riv agurken groft, og lad den revne agurk dryppe af i en sigte (pres det meste af væden fra med hænderne). Pres hvidløgsfeddene. Hak dilden fint. Rør den revne agurk sammen med yoghurt, hvidløg og dild. Smag til med salt og peber.
2. Tomatsalsa: Skræl agurken, og flæk den på langs. Skrab kernerne ud med en teske, og skær agurken i små tern. Skyl og halvér tomaterne; skrab kernerne ud, og skær det faste tomatkød i små tern. Bland agurk, tomater og oliven sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
3. Skær grillosten i 1 cm tykke skiver, og steg dem på en (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Skyl og tør romainesalaten, og riv den i mindre stykker. Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.
4. Lun fladbrødet let i ovnen. Fordel tzatziki, tomatsalsa, grillost, salat og rødløg på brødene, rul hvert brød sammen til en stram rulle, og servér.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
BLT-sandwich med hjemmelavet mayo - Få opskriften her
Clubsandwich med rosmarin og hjemmelavet karrydressing - Få opskriften her
Focacciabolle med carpaccio og basilikumpesto - Få opskriften her