Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør
Aftensmad

Tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør

af Camilla Biesbjerg Markussen 18. juli 2019
Foto: Columbus Leth
Fredagen skal fejres med en god bøf og måske et glas iskoldt hvidvin. Her får du opskriften på tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør
4 personer
Tid i alt 50 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tykstegsbøffer
  • 4 majskolber
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning

PERSILLESMØR

  • 1 potte kruspersille
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk. flagesalt

KOLD KARTOFFELSALAT

  • 800 g små kartofler
  • ½ agurk
  • 150 g små blommetomater
  • 1 bundt radiser
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. god mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 1 potte kruspersille
  • 1 potte frisk dild
  • ½ potte purløg

Opskrift - sådan laver du tykstegsbøffer med kold kartoffelsalat, majskolber og persillesmør 

  1. PERSILLESMØR: Skyl og hak persille fint. Rør det bløde smør sammen med persille og flagesalt, og sæt det på køl i mindst 1 time inden servering.   2. KOLD KARTOFFELSALAT: Skrub kartofler, og kog dem møre i en gryde med letsaltet vand i 10-12 minutter. Pil kartoflerne, og afkøl helt. Skyl agurk, tomater og radiser. Skær agurk i tern, og halvér tomaterne. Skær radiser i tynde skiver. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og honning sammen i en stor skål, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hak persille og dild fint, og rør krydderurterne i dressingen. Vend de afkølede kartofler og halvdelen af agurketernene i dressingen. Anret kartoffelsalaten i en serveringsskål, og top den med de sidste agurketern, tomater, radiser og klippet purløg.   3. Pil majskolberne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 6-8 minutter. Dup bøfferne tørre, og krydr med salt og peber. Opvarm en (grill)pande med olie og smør, og steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelsen. Servér bøfferne med kartoffelsalat, majskolber og persillesmør.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med fetacrumble og brombærsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lun pastasalat med squash, tomater og hasselnøddepesto - Få opskriften her

Onsdag: Citronkylling med lun spidskålssalat og grøn urtecreme - Få opskriften her

Torsdag: Pizza med serranoskinke, nektariner og frisk mozzarella - Få opskriften her

Andre lækre opskrifter