Aftensmad

Tunburger med wasabi-mayonnaise og avocado

af Lynn Andersen 26. januar 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Tunbøffen skal kun steges ganske let, før den lægges i burgerbollen med avocadoskiver og en skarp wasabi-mayonnaise

TID: 20 min. Til 4 personer

400 g frisk tun 4 forårsløg 2 spsk fiskesauce 4 spsk mayonnaise 2 tsk wasabi 1 avocado 2 salatblade 1 spsk olivenolie 4 kæmpe burgerboller

Prøv også:

 

Salade Niçoíse med stegt tun

 

Tun ceviche

 

Tun, svitset med sesamfrø

 

Tun, røget, med pocheret æg

 

Teater-snitte - Tun med æg og spinat

Tunkødet skal absolut være friskt. Hak det med en kniv, så det kommer til at ligne tatar.

Hak forårs­løgene fint. Bland tunkødet med forårsløg og fiskesauce.

Form kødet til 4 bøffer.

Rør mayonnaisen med wasabi.

Skræl avocadoen og fjern stenen. Skær avocadoen i skiver.

Skær salatbladene i strimler.

Opvarm olien og steg tunbøfferne 1 min. på hver side. De skal ikke være gennemstegte, kun pink til rå.

Flæk bollerne og rist dem 1-2 min. i ovnen eller på en brødrister.

Læg lidt salat på hver bund, en tunbøf og 3-4 skiver avocado oven på.

Læg en strimmel af wasabi-mayonnaise oven på avocadoerne og smør resten på det sidste stykke brød og læg det øverst.