Tortilla med spicy fyld

17. september 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Hurtigt og enkelt og lige til at rulle inden i en lun tortilla






Kom masser af revne courgetter i din kødsauce, så du kan spare lidt på kødet. De skal ikke stege med for længe, men må gerne bevare lidt friskhed. Kødsaucen her er krydret godt med et færdigt krydderi-miks og tilsat rosiner og pinjekerner. Kan også bruges oven på pasta uden rosiner

(til 4 tortillaer)
400 g hakket kalv og svin, okse eller lam
1-2 spsk. olie
1 bdt. forårsløg, fintsnittede
1-2 fed hvidløg, finthakkede
1 brev TEX MEX Medium Taco Spice Mix (Santa Maria)
2-3 spsk. sød chilisauce
8 sherrytomater i små terninger
2 groftrevne courgetter
1-1½ dl mørke rosiner
1 dl pinjekerner
salt og kværnet peber
frisk koriander

TILBEHØR:
lune tortillaer,
sprøde salatblade eller en blandet grøn salat og kold cremefraiche 18 %

Brun kødet godt i olien. Rør, til det er smuldret. Skub det til side, og svits hurtigt forårsløg og hvidløg. Bland det hele med TEX MEX-krydderi og chilisauce, og lad det stege i 5 minutter. Kom tomater og revne courgetter i sammen med rosiner og pinjekerner. Lad det simre i 4-5 minutter, eller til evt. væde er fordampet. Smag det godt til med salt, peber og evt. mere chilisauce. Servér på lune tortillaer med salatblade, og drys med frisk koriander.

Prøv også: Invitér gæster på en lækker mexi-menu