Aftensmad

Tortilla med spicy fyld

af Susanne Palmqvist 17. september 2012
Foto: Anders Schønnemann
Hurtigt og enkelt og lige til at rulle inden i en lun tortilla

Kom masser af revne courgetter i din kødsauce, så du kan spare lidt på kødet. De skal ikke stege med for længe, men må gerne bevare lidt friskhed. Kødsaucen her er krydret godt med et færdigt krydderi-miks og tilsat rosiner og pinjekerner. Kan også bruges oven på pasta uden rosiner(til 4 tortillaer)400 g hakket kalv og svin, okse eller lam1-2 spsk. olie1 bdt. forårsløg, fintsnittede1-2 fed hvidløg, finthakkede1 brev TEX MEX Medium Taco Spice Mix (Santa Maria)2-3 spsk. sød chilisauce8 sherrytomater i små terninger2 groftrevne courgetter1-1½ dl mørke rosiner1 dl pinjekernersalt og kværnet peberfrisk korianderTILBEHØR:lune tortillaer,sprøde salatblade eller en blandet grøn salat og kold cremefraiche 18 %Brun kødet godt i olien. Rør, til det er smuldret. Skub det til side, og svits hurtigt forårsløg og hvidløg. Bland det hele med TEX MEX-krydderi og chilisauce, og lad det stege i 5 minutter. Kom tomater og revne courgetter i sammen med rosiner og pinjekerner. Lad det simre i 4-5 minutter, eller til evt. væde er fordampet. Smag det godt til med salt, peber og evt. mere chilisauce. Servér på lune tortillaer med salatblade, og drys med frisk koriander.Prøv også: Invitér gæster på en lækker mexi-menu