

Tortilla med chorizo og peberfrugt
INGREDIENSER
- 2 kogte kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 100 g tørret chorizo (i tynde skiver som en hel pølse)
- 7 æg
- 2 spsk. mælk eller vand
- 2 dråber tabasco eller
- 1 nip tørrede chiliflager
- evt. 1 spsk. olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
PYNT
- frisk oregano, basilikum, purløg eller koriander
Opskrift - sådan laver du tortilla med chorizo og peberfrugt
1. Skær de kolde kartofler i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten, og skær peberfrugt og chorizo i små tern. Pisk æg og vand eller mælk sammen med en gaffel, og stænk lidt tabasco eller chiliflager i. Svits løg, hvidløg og chorizo på en pande. Tilsæt lidt olie, hvis der ikke er nok fedtstof. Kom peberfrugt og kartofler ved, og steg et par minutter. Krydr med salt og peber. Fordel fyldet i mindre pander, som kan tåle at komme i ovnen, eller brug et ovnfad, og hæld æggemassen over, så den fordeler sig mellem fyldet.
2. Sæt panderne (eller fadet) i en 180° varm ovn, til æggemassen netop er stivnet. Servér lun eller kold med friskhakket krydderurt.
TIP: Tortillaen kan steges færdig på panden ved svag varme på komfuret i stedet for at blive sat i ovnen.

