Aftensmad

Torske-krebinetter med lun bønnesalat

21. januar 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Hvide, magre fisk er gode at lave sunde ”krebinetter” af. Måske kan du få din fiskehandler til at hakke kødet, ellers gør det i en blender eller foodprocessor, eller brug en tung, stor kniv

(2 personer)300 g friskhakket torskefilet eller sej1 sammenpisket æg3 spsk. grov rasp2 spsk. friskrevet parmesansalt og kværnet peberolie og smør til stegningBØNNE-PORRE-SALAT:300 g fine grønne bønner (frosne)½-1 porre1 fed hvidløg, finthakketlidt radicchiosalat plukket i små stykker1½ spsk. olivenoliesaft og fintrevet skal af1 lille økocitron2 tsk. dijonsennepsalt og kværnet peberTILBEHØR:citronbåde, brød, småkartofler eller ovnstegtekartoffelbåde med skrælForm to store krebinetter af fiskekødet, og klap dem godt sammen. Vend dem i æg, og derefter i rasp blandet med revet ost og salt og peber. Lad dem hvile i 5-10 minutter.Steg krebinetterne sprøde i en blanding af olie og smør, i 4-5 minutter på hver side. Vend dem ikke for mange gange, paneringen går nemt i stykker.Giv bønnerne et opkog i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Skær dem evt. i mindre, skrå stykker. Skær porren i meget tynde ringe. Vend porre, hvidløg og bønner sammen. Vend radicchiosalaten i. Pisk dressingen sammen, og dryp den over.Servér salaten til de nystegte fiskekrebinetter.

RELEVANTE LINKS