Torske-krebinetter med lun bønnesalat

21. januar 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Hvide, magre fisk er gode at lave sunde ”krebinetter” af. Måske kan du få din fiskehandler til at hakke kødet, ellers gør det i en blender eller foodprocessor, eller brug en tung, stor kniv

(2 personer)
300 g friskhakket torskefilet eller sej
1 sammenpisket æg
3 spsk. grov rasp
2 spsk. friskrevet parmesan
salt og kværnet peber
olie og smør til stegning
BØNNE-PORRE-SALAT:
300 g fine grønne bønner (frosne)
½-1 porre
1 fed hvidløg, finthakket
lidt radicchiosalat plukket i små stykker
1½ spsk. olivenolie
saft og fintrevet skal af
1 lille økocitron
2 tsk. dijonsennep
salt og kværnet peber
TILBEHØR:
citronbåde, brød, små
kartofler eller ovnstegte
kartoffelbåde med skræl
Form to store krebinetter af fiskekødet, og klap dem godt sammen. Vend dem i æg, og derefter i rasp blandet med revet ost og salt og peber. Lad dem hvile i 5-10 minutter.
Steg krebinetterne sprøde i en blanding af olie og smør, i 4-5 minutter på hver side. Vend dem ikke for mange gange, paneringen går nemt i stykker.
Giv bønnerne et opkog i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af i en si. Skær dem evt. i mindre, skrå stykker. Skær porren i meget tynde ringe. Vend porre, hvidløg og bønner sammen. Vend radicchiosalaten i. Pisk dressingen sammen, og dryp den over.
Servér salaten til de nystegte fiskekrebinetter.

RELEVANTE LINKS