

Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler
DET SKAL DU BRUGE
- 600-700 g torskefilet
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. sorte oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 2 skiver landbrød
- 500 g kartofler
- 300 g grønne ærter (fra frost)
- skal af 1 usprøjtet citron
- 1 bundt frisk mynte
- 25 g smør
- salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler
1. Skær fisken i 4 stykker, og fjern eventuelle ben. Læg fisken på bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200°.
2. Tapenade: Blend oliven, pillet hvidløg, soltørrede tomater (afdryppede) og brød til en grov tapenade i en mini hakker. Tilsæt 1-2 spsk. af olien fra de soltørrede tomater, hvis tapenaden er for tør. Fordel tapenaden oven på fisken.
3. Læg et basilikumblad på hvert stykke fisk; dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter.
4. Grov mos: Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Lad ærterne koge med i gryden de sidste 5 minutter af kartoflernes kogetid. Riv citronskallen fint. Hak mynten. Hæld vandet fra kartofler og ærter, og mos dem til en grov mos sammen med citronskal, hakket mynte og smør. Smag til med salt og peber. Servér den grove mos til fisken.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her
Spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød - Få opskriften her
Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner - Få opskriften her
Kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat - Få opskriften her