Ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL OVNBAGT TORSK
800 g torskeloins (pæne fileter af torskens mørbrad)
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie
BØNNEFRITTER
500 g friske grønne bønner
1 skalotteløg
3 kviste rosmarin
½ bundt salvie
salt og friskkværnet peber
4 spsk. olivenolie
KARTOFFEL-SELLERI-PURÉ
600 g kartofler
300 g knoldselleri
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré
1. Bønnefritter: Tænd ovnen på 180°. Skyl og nip bønnerne. Pil og hak skalotteløg meget fint. Hak rosmarin og salvie fint. Vend bønnerne med hakket løg, krydderurter, salt, peber og olivenolie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg bønnerne i ovnen i 30-35 minutter, til de bliver mørke, men ikke brændte.
2. Kartoffel-selleri-puré: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra, men gem ca. 2 dl af vandet. Mos kartofler og selleri, gerne med en kartoffelmoser, og tilsæt lidt af kogevandet, til mosen bliver lind. Smag til med salt og peber.
3. Onvbagt torsk: Læg torsken på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag torsk i ovnen ved 180° i 7-8 minutter. Servér torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré som tilbehør.
Få indkøbslisten til denne uges madplan her
Mandag: Kyllingefilet med butternutsquash og dadler - Få opskriften her
Tirsdag: Portobellosvampe med pasta - Få opskriften her
Torsdag: Gratin med butternutsquash og gedeost - Få opskriften her
Fredag: Braiseret svinemørbrad med rodfrugter - Få opskriften her
3. Onvbagt torsk: Læg torsken på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag torsken i ovnen ved 180° i 7-8 minutter. Servér torsken med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré som tilbehør.