torsk
Aftensmad

Torsk bagt i ovn med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré

8. oktober 2015
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Efter en tur i ovnen smager de friske grønne bønner næsten som pomfritter – sprøde og lækre. Få opskriften på ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré

Ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL OVNBAGT TORSK 800 g torskeloins (pæne fileter af torskens mørbrad) salt og friskkværnet peber 2 spsk. olivenolie   BØNNEFRITTER 500 g friske grønne bønner 1 skalotteløg 3 kviste rosmarin ½ bundt salvie salt og friskkværnet peber 4 spsk. olivenolie   KARTOFFEL-SELLERI-PURÉ 600 g kartofler 300 g knoldselleri salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du ovnbagt torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré

  1. Bønnefritter: Tænd ovnen på 180°. Skyl og nip bønnerne. Pil og hak skalotteløg meget fint. Hak rosmarin og salvie fint. Vend bønnerne med hakket løg, krydderurter, salt, peber og olivenolie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg bønnerne i ovnen i 30-35 minutter, til de bliver mørke, men ikke brændte.   2. Kartoffel-selleri-puré: Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra, men gem ca. 2 dl af vandet. Mos kartofler og selleri, gerne med en kartoffelmoser, og tilsæt lidt af kogevandet, til mosen bliver lind. Smag til med salt og peber.   3. Onvbagt torsk: Læg torsken på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag torsk i ovnen ved 180° i 7-8 minutter. Servér torsk med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré som tilbehør.  

Få indkøbslisten til denne uges madplan her

 

Mandag: Kyllingefilet med butternutsquash og dadler - Få opskriften her

Tirsdag: Portobellosvampe med pasta - Få opskriften her

Torsdag: Gratin med butternutsquash og gedeost - Få opskriften her

Fredag: Braiseret svinemørbrad med rodfrugter - Få opskriften her

   
3. Onvbagt torsk: Læg torsken på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie. Bag torsken i ovnen ved 180° i 7-8 minutter. Servér torsken med bønnefritter og kartoffel-selleri-puré som tilbehør.