Tomattærte med kyllingebryst er en ægte hverdagsopskrifter — ægte hyggemad. Her får du opskriften på tomattærte med kyllingebryst.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE:
1 rulle butterdej (fra køledisken)
4 spsk. dijonsennep
300 g emmentaler
500 g tomater
4 stilke frisk timian
25 g pinjekerner
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 tærteform med løs bund (22 cm i diameter)
lidt smør til formen
TILBEHØR
4 kyllingebrystfileter
8 skiver serranoskinke eller parmaskinke
1 spsk. olivenolie til stegning
1 romaine
1 rødløg
DRESSING
¾ dl olivenolie
4 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. dij
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du tomattærte med kyllingebryst
Tænd ovnen på 180°. Smør tærteformen. Læg butterdejen i tærteformen, skær dejen til i kanten, og smør den med sennep. Riv osten hen over dejen. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem i et tæt lag oven på osten. Drys med hakket timian og pinjekerner. Dryp olivenolie på tærten, og krydr med salt og peber. Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 minutter.
Tilbehør: Skær kyllingebrysterne i halve, og vikl skinke omkring. Steg kyllingebrysterne i olie på en pande. Steg dem godt på alle sider, til de er gennemstegte. Skyl og skær salat i tynde både. Pil rødløget, hak det fint, og drys det over salaten.
Dressing: Rør olie, hvidvinseddike og sennep sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten. Servér sammen med tærten og de sprøde kyllingestykker.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.