
Tomattærte med feta og rosmarin
9. juli 2017Nem tomattærte med feta og rosmarin
25 min. + ovntid
Tærtebund:
180 g hvedemel
70 g majsstivelse, evt. Maizena
180 g smør i tern
1 tsk. sukker
½ spsk. salt
Peber
1 æg (blommen)
1 spsk. hvidvinseddike
Fyld:
1 æggehvide (fra ægget til
tærtebunden)
1 spsk. sennep
400 g cherrytomater
100 g feta
Rosmarin
1 spsk. sukker
LÆS OGSÅ: Prøv også den cremede tærte med gedeost
Tilbehør:
Tørret skinke, salat, oliven
Sådan tilbedreder du din tomattærte:
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Ælt mel, majsstivelse, smør, sukker, salt og lidt peber sammen. Del ægget i hvide og blomme. Gem æggehviden til fyldet. Tilsæt æggeblomme, ½-1 dl vand og hvidvinseddike i melblandingen og ælt i dejen (den er ret klistret).
Kom bagepapir i en tærteform og fordel dejen i formen. Prik dejen med en gaffel.
Pisk æggehvide og sennep med en gaffel og hæld blandingen i tærtebunden.
Halvér tomaterne og læg dem i tærten. Smuldr med feta og drys med hakket rosmarin. Dryp med olivenolie og drys med sukker.
Bag tærten i ovnen i 35-40 min. og servér den med tørret skinke, salat og oliven.
LÆS OGSÅ: Tomattærte med hamburgryg