

Tomattærte med feta og rosmarin
9. juli 2017Nem tomattærte med feta og rosmarin
25 min. + ovntid
Tærtebund:180 g hvedemel70 g majsstivelse, evt. Maizena180 g smør i tern 1 tsk. sukker½ spsk. saltPeber1 æg (blommen)1 spsk. hvidvinseddike
Fyld:1 æggehvide (fra ægget til tærtebunden)1 spsk. sennep400 g cherrytomater100 g fetaRosmarin1 spsk. sukker
LÆS OGSÅ: Prøv også den cremede tærte med gedeost
Tilbehør:Tørret skinke, salat, oliven
Sådan tilbedreder du din tomattærte:
Tænd ovnen på 175° varmluft.Ælt mel, majsstivelse, smør, sukker, salt og lidt peber sammen. Del ægget i hvide og blomme. Gem æggehviden til fyldet. Tilsæt æggeblomme, ½-1 dl vand og hvidvinseddike i melblandingen og ælt i dejen (den er ret klistret).Kom bagepapir i en tærteform og fordel dejen i formen. Prik dejen med en gaffel.Pisk æggehvide og sennep med en gaffel og hæld blandingen i tærtebunden.Halvér tomaterne og læg dem i tærten. Smuldr med feta og drys med hakket rosmarin. Dryp med olivenolie og drys med sukker.Bag tærten i ovnen i 35-40 min. og servér den med tørret skinke, salat og oliven.
LÆS OGSÅ: Tomattærte med hamburgryg
Læs også
