Aftensmad

Tomattærte

af Beagle Iuel-Brockdorff 29. september 2010
Foto: Jette Ladegaard
Tærten kan laves i forvejen og er super til forret, hovedret og tilbehør – både varm og kold. Tærter er altid et hit – og med lidt »snyd« behøver det ikke at være særlig tidskrævende. Den færdiglavede tærtedej, du kan få på køl i de fleste supermarkeder, smager til forveksling som den, du laver fra bunden. Du kan evt. servere kold hamburgerryg til tærten, eller komme lidt hakket hamburgerryg i med de hakkede tomater.

TID: CA. 1 TIME + Ekstra tid, hvis du selv laver dejen.

Prøv også:

Tærte med svampe Tærte med det-du-har Spelttærte med ørred, porre og ærter Æbletærte med karamel Jordbærtærte

Til 4-6 persDEJ:1 rulle færdig tærtedejEller:125 g mel60 g smør½ tsk saltLidt koldt vandSmør til formenFYLD:1 spsk olivenolie1 lille løg2 fed hvidløg1 dåse hakkede tomaterLidt persille, basilikumog timianSalt og peber1 ægCa. 10 sorte oliven uden sten1 spsk kapersCa. 75 g gorgonzolaSalatHvis du selv laver dej:Smør, mel og salt smuldres sammen og samles med 1-2 spsk koldt vand.Pak dejen ind i film og stil den køligt i 30 min.Smør en tærteform.Rul dejen ud og læg den i formen - hvad enten den er hjemmelavet eller købedej.Hæld olie i en gryde.Hak løg og hvidløg og kom det i gryden.Damp lidt og tag det herefter bort fra varmen.Tilsæt tomater, krydderier, æg, oliven, kapers og osten i små stykker og rør det hele godt sammen.Hæld fyldet i tærten og bag den ved 180 grader i ca. 40 min.Server med salat.