tomatsuppe
Aftensmad

Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie

af Marie Melchior 22. marts 2022
Foto: Line Falck
Salviebladene bliver knasende sprøde og lækre, når du steger dem på panden og smager skønt til den lune tomatsuppe. Her får du opskriften på tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie
20 min 4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt salvie
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 spsk. tørrede chiliflager
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater (800 g i alt)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner (400 g)
  • salt og friskkværnet peber

SPRØDE SALVIEBLADE

  • 1 håndfuld store salvieblade
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

TIL SERVERING

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie 

 

1. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skyl og hak salvie. Opvarm olivenolie i en gryde. Steg løg og hvidløg sammen med chiliflager, spidskommen og hakket salvie, indtil løget bliver klart. Tilsæt flåede tomater og bouillon, og lad suppen simre i 20 minutter. Tilsæt afdryppede hvide bønner, og kog videre i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

 

2. SPRØDE SALVIEBLADE: Skyl og tør salvie, og pluk de hele blade af stilkene. Steg bladene i olivenolie på en pande i 1 minut på hver side, til de bliver sprøde. Pynt suppen med salvieblade, og servér brød til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her