Aftensmad

Tomatmarmelade

21. juli 2012
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på en anderledses, men lækker marmelade med tomater.

Ingredienser til tomatmarmelade:

Ca. 1 LITER500 g modne tomater450 g sukker½ dl citronsaft1 tyk eller 2 tyndevaniljestænger

Fremgangsmåde:

Skold og flå tomaterne, skær dem i kvarte og kassér kernerne.

Skær dem i lidt mindre stykker.

Hæld tomater, sukker og citronsaft i en gryde og lad det koge langsomt op.

Lad det simre i ca. 1 time.

Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom begge dele i gryden efter 30 minutters kogning.

Hæld marmeladen på skoldede glas og opbevar køligt i op til ca. 3 uger.

Marmeladen er lækker på ristet brød eller blandet med creme fraiche eller flødeskum til desserter.

LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater