Aftensmad

Tomatkartofler

13. januar 2009
af Gitte D. Salmonsen, Frb., bearbejdet af beagle iuel-brockdorff
foto Bjørn Jakobsen
Denne ret vandt 2. præmien i SØNDAGs kartoffelkonkurrence i 2008 i kategorien: Varme kartoffelretter.

TID: Godt 1 time

Ca. 4 bagekartoflerCa. 2½ dl piskefløde1 dåse flåede tomater med chili

Dommernes kommentar

Tænk, at så enkel en opskrift kan smage så godt? Retten er hurtig at forberede, og så passer kartoflerne sig selv i ovnen,mens man laver resten.

Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i små, ensartede stykker. Læg dem i et lavt, ovnfast fad.Bland piskefløde, dåsetomater, salt og peber og hæld det over kartoflerne. Bag retteni ovnen ved 200 grader i ca.45 min., til kartoflerne er færdige, og toppen er let brunet.Tomatkartoflerne smager skønt til bl.a. farsretter.